Acute Zorg Debat

Resultaten reacties op stellingen voorafgaand aan Acute Zorg Debat 2016

Op basis van ontwikkelingen in de (regionale) acute zorg zijn stellingen gemaakt die in de afgelopen periode zijn voorgelegd aan een breed publiek. In totaal hebben meer dan 400 burgers, zorgprofessionals, managers en bestuurders hierop gereageerd. 

Ontwikkeling van de acute zorg in onze regio begint met een gedeeld beeld van zowel bestuurders, managers, professionals als burgers op hoe die acute zorg er in de toekomst uit moet zien. Wij hebben daarom een aantal uitgangspunten in de vorm van stellingen voorgelegd aan burgers/patiënten, zorgprofessionals, managers en bestuurders, politici en beleidsmakers. 

Zorgbelang Overijssel heeft voor ons haar achterban van meer dan 1600 burgers geraadpleegd, hiervan hebben ruim 300 mensen gereageerd op 12 stellingen. Daarnaast hebben wij via onze regionale werkgroepen en via social media een aanvullende raadpleging gedaan in Nederland én Duitsland, en hebben we ruim 130 reacties verzameld. De resultaten van de in totaal meer dan 400 reacties vindt u hier.

De uitkomsten van de raadplegingen zijn tevens gebruikt om aangepaste stellingen voor het Lagerhuisdebat Acute Zorg op 10 maart jl. te maken. De resultaten van het debat vindt u hier.

Wij vinden uw mening belangrijk en wij zullen de resultaten uit de raadplegingen samen met de uitkomsten van het Lagerhuisdebat meenemen in de verdere uitwerking van een toekomstbestendige ambitie en visie op acute zorg in onze regio. 

Hierbij nogmaals hartelijke dank voor uw medewerking!

Bekijk het Acute Zorg Debat