Derde bijscholing voor Duitse Notfallsanitäter

Derde bijscholing voor Duitse Notfallsanitäter

Een situatie waarbij snel zorg nodig is komt overal voor, ook in het grensgebied. Bij een ambulance inzet in het buurland hebben de ambulancemedewerkers echter te maken met een ander zorgsysteem. Om goed op grensoverschrijdende inzetten voorbereid te weordt in de week van 19 - 22 februari 2018 de 3e groep Duitse Notfallsanitäter in Kreis Borken een bijgeschoold.

Optimale voorbereiding

De in het kader van het PREpare-project ontwikkelde opleidingsmodule is in oktober 2016 voor het eerst door de Feuerwehr und Rettungsdienstakademie in Bocholt aangeboden en met enthousiasme door de deelnemers en docenten ontvangen. In juli 2017 is een tweede groep Notfallsanitäter geschoold. Het is het streven om binnen het PREpare-project ongeveer 40 Duitse ambulancemedewerkers bij te scholen.

De deelnemers worden optimaal op een inzet In Nederland voorbereid. Onder meer worden systeemverschillen tussen Duitsland en Nederland doorgenomen als ook juridische aspecten, communicatie systemen en taal. Bovendien wordt samen met Nederlandse ambulancemedewerkers van Ambulance Oost en Witte Kruis de theorie in praktijk uitgevoerd.