Multibel oefening

Regionale Multibel oefening 

Op 6 juni 2016 heeft er een regionale Multibel oefening plaatsgevonden. Hierbij hebben de ziekenhuizen Streekziekenhuis Koningin Beatrix, Slingeland Ziekenhuis, ZiekenhuisGroep Twente en Medisch Spectrum Twente tegelijkertijd Multibel geactiveerd om zo de capaciteit van Multibel te testen.

Tijdens een bezoek waarin terug- en vooruit werd geblikt door Acute Zorg Euregio in het kader van de OTO-activiteiten werd vanuit het SKB de wens voor een regionale Multibel oefening geuit. AZE heeft deze wens bij de andere ziekenhuizen in de regio neergelegd waarop er door de ziekenhuizen een datum voor de oefening is gepland. Op 6 juni om 19:00 uur is Multibel geactiveerd waarbij ruim 2400 medewerkers van de verschillende ziekenhuizen zijn gealarmeerd. 

De alarmeringsoefening heeft een aantal verbeterpunten opgeleverd voor de deelnemende ziekenhuizen. Het uiteindelijke doel van de oefening, de capaciteit van Multibel testen, is behaald. Multibel is in staat om de gesprekken tussen de personeelsleden van de vier verschillende ziekenhuizen tegelijkertijd te verwerken.