Regionale Traumatraining

Regionale Trauma Training (RTT) voor SEH-verpleegkundigen

Dinsdag 20 juni 2017, was de vierde praktische Regionale Trauma Training in 2017 en ditmaal in Enschede. Er waren totaal 9 SEH-verpleegkundigen en 2 anesthesiemedewerkers die deelnamen en zij zijn afkomstig van “het Deventer Ziekenhuis, MST, SKB en ZGT”. Ook heeft er deze dag een SEH-arts meegekeken.

Ter voorbereiding op deze dag, hebben alle kandidaten de E-learningmodule “e-Xpert ABCDE: Opvang van de traumapatiënt” met goed gevolg afgerond. 

Deze dag werden de drill-scenario’s (opvang en behandeling van traumapatiënten), volgens de ABCDE-methodiek met daarbij overdracht volgens de SBARR en een aantal aspecten van de CRM, getraind. Aan het einde van de dag was er voor iedere SEH-verpleegkundige een praktische eindtoets. 

Het doel van de RTT is om de SEH-verpleegkundigen up-to-date te trainen in de opvang en behandeling van traumapatiënten, middels een methode die aansluit bij de eigen beroepspraktijk en een methodiek die gehanteerd wordt door artsen. 

Het was een warme, doch wederom succesvolle dag. Enthousiaste kandidaten, die allen met een RTT-certificaat huiswaarts keerden. De RTT werd door de deelnemers positief geëvalueerd met een gemiddeld cijfer van 8,2. Opmerkingen “leerzaam en opfrissend”, “prima praktijkdag”, “leuke cursus”, “leuke enthousiaste trainers” en “goede opleiding” werden genoemd.

Zie voor meer foto's van deze dag, onze fotogalerij.