Themabijeenkomst huisartsen 'Trends in acute zorg'

Themabijeenkomst huisartsen 'Trends in acute zorg'

Afgelopen donderdag, 14 september was de thema-bijeenkomst "Trends in de acute zorg" voor huisartsen en verpleegkundig specialisten. Dit werd georganiseerd door de WDH Twente en het Kenniscentrum van Bureau Acute Zorg Euregio. De 'dagvoorzitter' van deze avond was Peter Marinus, huisarts te Enschede.

De sprekers, Jorien Pierik, beleidsadviseur Acute Zorg Euregio, Joost Kruik, cardioloog in ZGT, Paul Brouwers, neuroloog in MST, SEH-arts Jolein Huttenhuis en huisarts Ingmar Waardenburg, zijn allen vertegenwoordigers van de regionale expertgroepen. Zij vertelden respectievelijk over: "Spoedzorg binnen netwerk Acute Zorg Euregio", "Acuut Coronair Sydroom; what's new?", "Elke seconde telt; regionale herinrichting acute beroertezorg" en "Think sepsis". De thema-avond werd afgesloten met een netwerkborrel.
De presentaties van de sprekers vindt u door op hun naam te klikken. 

De recensies van de aanwezigen waren positief. Deze avond heeft bijgedragen aan meer verbinding en afstemming tussen de huisartsen en medisch specialisten werkzaam in de regionale ziekenhuizen in de acute zorgketen. 

Foto's van deze avond vindt u hier.

Op 27 september en op 4 en 11 oktober 2017 zijn er regionale scholingsbijeenkomsten "spoed of geen spoed" voor doktersassistenten, waarbij de bovenstaande onderwerpen worden geïntegreerd.