Themabijeenkomst Leren in de Traumazorgketen

Leren in de traumazorgketen

In een ruim 4 uur durende bijeenkomst op woensdag 7 december jl. kregen ruim 100 professionals vanuit ambulancezorg, ziekenhuizen en revalidatie een overzicht van 15 jaar traumascholingen, recente ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdende samenwerking, innovatieve leermogelijkheden in de ambulancezorg en klinische zorg aan traumapatiënten.

Indrukwekkende verhalen en beelden over leren van grootschalige incidenten en van de patiënt en naasten over hun rol als belangrijke schakel in de keten. Vanuit de revalidatie werd ook naar de toekomst gekeken, mogelijkheden voor vroege betrokkenheid na trauma en technologische ontwikkelingen. 
De sprekers (in volgorde van opkomst): Rolf Egberink, Jörg Telaar, Thomas Deckers, Joost Hofhuis, Sabine van der Veen, Albert van Eldik, Arie van Vugt, Ralph de Wit, Kamiel Kuijpers en Cees Schenkeveld, hebben, ieder op hun eigen vakgebied, de verschillende onderwerpen toegelicht.
Dagvoorzitter Arie van Vugt leidde de de avond op voortreffelijke wijze en 'met strakke hand'.
Aan het eind van de bijeenkomst werd middels een film getoond hoe 3 ex-traumapatienten hun opvang en revalidatie beleefd hebben en hoe ze daarop terug kunnen kijken. 2 van de 3 patiënten kwamen zelf hun opwachting maken tijdens deze avond.

Na afloop was er gelegenheid om nog even na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

We danken alle deelnemers van deze themabijeenkomst voor hun participatie om deze avond tot een succes te maken. 

Klik hier voor de Fotogallery

 

 

 

Film Acute Zorg Euregio, getoond op 7 december 2016  (met toestemming van de geinterviewde personen)